Calendar muzical: 11 octombrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 11 octombrie

11 octombrie 2021
Muzicianul și cântărețul american Deon Estus a decedat la vârsta de 65 de ani. El este cel mai bine cunoscut ca basist al trupei Wham! și ca basist pe primele două proiecte solo ale lui George Michael. Single-ul lui Estus, „Heaven Help Me”, cu vocale adiționale de George Michael, a ajuns pe locul 5 în topul Billboard Hot 100 în 1989.

11 octombrie 2016
Sir Rod Stewart a declarat că se simte “pe culmea fericirii” după ce a fost învestit cavaler de către Ducele de Cambridge la Buckingham Palace. Cântărețul a fost onorat în lista de onoruri de ziua reginei în recunoașterea serviciilor sale aduse muzicii și carității.

11 octombrie 2015
Claviaturista trupei Camera Obscura, Carey Lander, a decedat de osteosarcom, o formă rară de cancer al sângelui, la vârsta de 33 de ani. Primul album al trupei indie pop scoțiene, “Biggest Bluest Hi Fi”, a fost lansat în 2001.

11 octombrie 2012
Noul single al trupei The Rolling Stones, „Doom And Gloom”, a fost lansat, fiind primele înregistrări de studio noi de la albumul „A Bigger Bang” din 2005. „Doom And Gloom” a fost single-ul principal de pe cea mai recentă colecție de hit-uri a trupei, „GRRR!”.

11 octombrie 2010
George Michael a fost eliberat din închisoarea Highpoint din Suffolk, Anglia, după ce a executat patru din cele opt săptămâni de închisoare pentru conducere sub influența drogurilor. Cântărețul fusese arestat după ce și-a izbit mașina în fața unui magazin Snappy Snaps din Hampstead, nordul Londrei, în luna iulie a acelui an.

11 octombrie 2009
Barbara Streisand a ajuns pe locul 1 în topurile de albume din SUA cu „Love Is the Answer”. Acesta a fost al nouălea ei album care a ajuns pe locul 1, făcând-o singurul artist care a avut un album pe locul 1 în America în cinci decenii diferite.

11 octombrie 2009
Jo Wood, în vârstă de 54 de ani, soția lui Ronnie Wood din The Rolling Stones, a primit divorțul după 24 de ani de căsnicie pe motiv de adulter. Cuplul s-a despărțit în 2008 după ce chitaristul în vârstă de 64 de ani a început o relație cu o femeie de 20 de ani.

11 octombrie 2006
Madonna a adoptat un băiețel în vârstă de un an din Malawi, Africa. Tatăl băiatului, Yohane Banda, a declarat reporterilor: “Știu că va fi foarte fericit în America.” Mama băiatului a decedat o săptămână după nașterea lui.

11 octombrie 2005
Mașina Rolls Royce Silver Shadow din 1974 a lui Freddie Mercury a fost oferită la licitație pe eBay de sora sa, Kashmira Cooke, care o moștenise de la el. Vehiculul de lux nu mai fusese văzut în public din 2002, când fusese folosit pentru a transporta familia Bulsara la premiera musicalului Queen “We Will Rock You”. Mașina venea cu o cutie de șervețele Kleenex Mansize lăsate în ea de Freddie.

11 octombrie 2003
Cititorii revistei Mojo au votat sesiunea de studio pentru primul single al lui Elvis Presley, “That’s All Right”, ca fiind cel mai semnificativ moment din istoria rockului. Trecerea lui Bob Dylan de la chitare acustice la cele electrice în 1965 a ocupat locul al doilea, iar “White Riot”, primul single al trupei The Clash lansat în 1977, a fost votat pe locul al treilea.

11 octombrie 1999
Tobelețul trupei Motley Crue, Tommy Lee, a fost eliberat pe cauțiune de 5000 de dolari după ce a fost pus sub acuzare în legătură cu o revoltă la un concert din Carolina de Nord în 1997. Lee ar fi incitat mulțimea să atace un paznic și ar fi aruncat o băutură peste el.

11 octombrie 1997
Elton John a ajuns pe locul 1 în topul de single-uri din SUA cu “Candle In The Wind 97”, o versiune refăcută a hitului său din 1974 dedicat lui Marilyn Monroe. Această versiune a fost creată pentru a strânge fonduri pentru organizația de caritate a Prințesei Diana, după moartea acesteia în Paris. A devenit cel mai bine vândut single din lume.

11 octombrie 1997
Trupa The Verve a început o serie de patru săptămâni consecutive pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie cu cel de-al treilea album, “Urban Hymns”. Acesta este cel mai bine vândut album al trupei și include piese precum “Bitter Sweet Symphony” și “The Drugs Don’t Work”. În prezent, se află pe locul 15 în topul celor mai bine vândute albume din Marea Britanie.

11 octombrie 1995
Tupac Shakur a fost eliberat din închisoarea Clinton Correctional pe cauțiune în valoare de 1,4 milioane de dolari, suma fiind plătită de Suge Knight. În schimb, 2Pac a semnat un contract pentru trei albume cu casa de discuri Death Row Records lui Knight.

11 octombrie 1991
Apple Computers a încheiat un acord pentru a rezolva un proces intentat de casa de discuri a trupei The Beatles, Apple Corporation, referitor la drepturile asupra numelui și logo-ului. Se spune că compania de calculatoare a plătit 29 de milioane de dolari pentru a soluționa litigiul.

11 octombrie 1990
Toboșarul Dave Grohl și-a susținut primul concert cu Nirvana când au apărut la North Shore Surf Club din Olympia.

11 octombrie 1989
Michael Jackson a participat la ceremonia de deschidere a Auditoriului Michael Jackson de la fosta sa școală, Gardner Street Elementary, din Hollywood, California. În noiembrie 2003, oficialii școlii au acoperit numele lui Jackson cu placaj vopsit, lăsând doar cuvântul “Auditorium” vizibil, după ce au primit solicitări din partea părinților furioși, atunci când Jackson fusese arestat sub suspiciunea de agresiune sexuală a unui minor.

11 octombrie 1986
Janet Jackson a început o serie de două săptămâni consecutive pe locul 1 în topul de single-uri din SUA cu “When I Think Of You”, primul său single ajuns pe locul 1 în SUA, ocupând locul 10 în Marea Britanie.

11 octombrie 1986
Madonna se afla pe locul 1 în topul de single-uri din Marea Britanie cu piesa de titlu de pe albumul său, “True Blue”, al treilea ei single care ajungea pe locul 1 în Marea Britanie. Titlul a provenit dintr-o expresie preferată a soțului ei de atunci, Sean Penn, și a fost un omagiu direct adus lui.

11 octombrie 1981
The Rolling Stones au susținut un concert la Memorial Coliseum din Los Angeles, California, SUA, în cadrul unei turnee nord-americane de 50 de date. 95 de fani au fost arestați după ce a izbucnit tulburare la locație. Turneul a devenit cel mai profitabil din 1981, cu vânzări de bilete de 50 de milioane de dolari.

11 octombrie 1980
Trupa The Police a obținut cel de-al doilea album pe locul 1 în Marea Britanie cu al lor al treilea album de studio, “Zenyatta Mondatta”, care includea piese precum “Don’t Stand So Close to Me”, “Canary in a Coalmine” și “De Do Do Do, De Da Da Da”.

11 octombrie 1976
Pussycat a început o serie de patru săptămâni pe locul 1 în topul de single-uri din Marea Britanie cu piesa “Mississippi”, devenind prima trupă olandeză care a ajuns pe primul loc în topul britanic.

11 octombrie 1974
John Denver se afla pe locul 1 în topul de single-uri din Marea Britanie cu piesa “Annie’s Song”. Cântecul era un omagiu adus soției sale și a fost scris în 10 minute în timp ce se afla pe o telescaun.

11 octombrie 1969
One Hit Wonders, Jane Birkin și Serge Gainsbourg, se aflau pe locul 1 în topul de single-uri din Marea Britanie cu piesa “Je t’aime… Moi non plus”. Interzisă de multe posturi de radio din cauza conținutului sexual și a sunetelor, și pentru prima dată în istoria emisiunii, producătorii show-ului “Top Of The Pops” de la BBC au refuzat să difuzeze piesa de pe locul 1.

11 octombrie 1968
În timpul unei sesiuni de înregistrare a trupei The Beatles la Abbey Road, șase saxofoniști au înregistrat părți pentru piesa “Savoy Truffle” de pe viitorul album White Album. George Harrison a distorsionat sunetul saxofoanelor pentru a obține sunetul dorit.

11 octombrie 1967
Trupa The Doors a susținut un concert la liceul Danbury High School din Danbury, Connecticut. Înainte ca formația să urce pe scenă, un anunțător le-a spus publicului să nu părăsească locurile în timpul spectacolului, altfel vor fi escortați afară din locație. De asemenea, a avut loc și un concurs de frumusețe chiar înainte ca The Doors să urce pe scenă.

11 octombrie 1962
The Beatles și-au făcut prima apariție pe topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “Love Me Do”, care a atins poziția a patra în top.

11 octombrie 1961
The Highwaymen se aflau pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa “Michael”. Aceasta a fost singura lor piesă care a intrat în topul 40 din Marea Britanie. The Highwaymen erau studenți americani care s-au despărțit după absolvire.

11 octombrie 1955
Elvis Presley, Carl Perkins și Johnny Cash au început un turneu de unsprezece concerte în statele sudice ale SUA, începând în Abilene, Texas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.