Calendar muzical: 11 august

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întamplat într-o zi de 11 august

11 August 2022
David Bowie a fost numit cel mai influent artist britanic al ultimilor 50 de ani în lista Sky Arts datorită abilității sale de a depăși muzica, filmul și moda. Alți muzicieni din listă includ trupa Spice Girls, Sir Elton John, Stormzy și Boy George.


11 August 2022
Cântărețul și actorul scoțian Darius Danesh a fost găsit fără răspuns în apartamentul său din Rochester, Minnesota, și a fost declarat decedat mai târziu în aceeași zi. A devenit cunoscut după ce a apărut în prima serie a concursului TV britanic “Popstars” în 2001, devenind faimos pentru interpretarea sa a piesei “Baby One More Time” a lui Britney Spears. Darius a avut hitul britanic nr. 1 în 2002 cu piesa “Colourblind” și mai târziu a interpretat rolul lui Billy Flynn în producția londoneză “Chicago” din West End și a jucat rolul principal al lui Sky Masterson în “Guys and Dolls”.


11 August 2021
Chitaristul american Roy Gaines a murit înaintea celei de-a 84-a aniversări a sa. A fost un muzician de acompaniament în sesiuni cu Everly Brothers, Supremes, Bobby Darin, Stevie Wonder și Gladys Knight. Gaines a co-scris piesa “No Use Crying”, înregistrată atât de George Jones, cât și de Ray Charles.


11 August 2014
Trupa australiană de rock 5 Seconds of Summer a ocupat locul 1 în topul albumelor din SUA cu albumul lor de debut. Au obținut cele mai mari vânzări în prima săptămână pentru un album de debut al unei trupe de la albumul auto-intitulat al lui Daughtry din 2006. 5 Seconds of Summer au fost, de asemenea, primii artiști australieni care au ajuns pe locul 1 în topul albumelor din SUA cu albumul lor de debut.

11 august 2011
Grupul american Go-Go’s a primit cea de-a 2444-a stea pe Hollywood Walk Of Fame. Aceasta a fost amplasată în locul unde se afla legendarul club punk The Masque. Go-Go’s au cântat frecvent în acest club în anii lor timpurii. Go-Go’s au devenit celebri în anii 1980 și au fost prima, și până în prezent singura, trupă compusă exclusiv din femei care să scrie propriile lor cântece și să cânte la propriile instrumente și să ajungă pe primul loc în topurile albumelor Billboard.


11 august 2008
Karl Wiosna din Graig, aproape de Pontypridd în Țara Galilor, și-a distrus echipamentul stereo și colecția de muzică după ce a primit o notificare de reducere a zgomotului, pe care ulterior a recunoscut că a încălcat-o. Ofițerii pentru sănătatea mediului au fost alertați de vecinii care s-au plâns de volumul inacceptabil la care Wiosna își asculta discurile cu Cher și U2. Două aparate de casetă și disc, un radio și CD-uri au fost confiscate și distruse de către consiliu, iar el a primit și o amendă de 265 de lire sterline.


11 august 2008
Don Helms, un chitarist de oțel cunoscut în special ca jucător de chitară de oțel al formației Drifting Cowboys a lui Hank Williams, a murit la vârsta de 81 de ani. Helms a fost muzician de bază pe peste 100 de înregistrări cu Hank Williams și a continuat să cânte la numeroase hituri de muzică country clasice, inclusiv “Walking After Midnight” a lui Patsy Cline, “Waterloo” a lui Stonewall Jackson, “Cash on the Barrelhead” a fraților Louvin, “Long Black Veil” a lui Lefty Frizzell și “Blue Kentucky Girl” a lui Loretta Lynn.


11 august 2002
Bruce Springsteen a început o serie de două săptămâni la numărul 1 în topul albumelor din SUA cu albumul “The Rising”, al cincilea său album care a ajuns pe locul 1 în SUA. A fost, de asemenea, pe locul 1 în Marea Britanie.

11 august 2000
Madonna a dat naștere unui băiețel, Rocco Ritchie, la Spitalul Cedars-Sinai din Beverly Hills.


11 august 1999
Trupa Kiss a sosit pe Hollywood Boulevard pentru a dezveli steaua lor de pe Walk Of Fame. Formația lansase peste 30 de albume și vânduse peste 80 de milioane de discuri în întreaga lume.


11 august 1989
Trei membri ai trupei L.L. Cool J au fost arestați și acuzați de violarea unei fete în vârstă de 15 ani. Incidentul a avut loc după un concert, când fata câștigase un permis de acces în culise printr-un concurs la radio.


11 august 1984
Ray Parker Jr. a început o perioadă de trei săptămâni la numărul 1 în topul single-urilor din SUA cu tema din filmul “Ghostbusters”. Parker, care fusese chitarist de sesiune pentru Stevie Wonder și Marvin Gaye, a fost acuzat de plagiat pentru melodia preluată din piesa “I Want a New Drug” a trupei Huey Lewis and the News, ceea ce l-a dus pe Lewis să-l dea în judecată pe Parker; cei doi au ajuns la un acord în afara instanței în 1985.


11 august 1979
Led Zeppelin a susținut ultimul lor concert în Marea Britanie la Knebworth House, în Anglia. Lista de piese a inclus: “The Song Remains The Same”, “Celebration Day”, “Black Dog”, “Nobody’s Fault But Mine”, “Over The Hills And Far Away”, “Misty Mountain Hop”, “Since I’ve Been Loving You”, “No Quarter”, “Hot Dog”, “The Rain Song”, “White Summer/Black Mountainside”, “Kashmir”, “Trampled Under Foot”, “Sick Again”, “Achilles’ Last Stand”, “In The Evening”, “Stairway To Heaven”, “Rock And Roll”, “Whole Lotta Love” și “Communication Breakdown”.

11 august 1969
350 de invitați speciali au fost invitați să vadă noile semnături ale casei de discuri Motown Records, The Jackson Five, cântând la The Daisy Club din Beverly Hills, California.


11 august 1967
Small Faces, The Move, Marmalade, Paul Jones, Pink Floyd, Amen Corner, Donovan, Zoot Money, Cream, Jeff Beck, John Mayall, Fleetwood Mac condusă de Peter Green și The Crazy World Of Arthur Brown au apărut la festivalul Reading din Marea Britanie din acest an. Un bilet de 3 zile în avans costa 2 lire sterline. Cască cu flăcări emblematică a lui Arthur Brown a luat foc și socrul organizatorului Harold Pendleton a trebuit să stingă flăcările cu un pahar de bere.


11 august 1966
La o conferință de presă ținută la Hotelul Astor Towers din Chicago, John Lennon a cerut scuze pentru afirmațiile sale conform cărora The Beatles sunt „mai populari decât Isus”. Lennon le-a spus reporterilor: „Uitați, nu am spus că The Beatles sunt mai buni decât Dumnezeu sau Isus, am spus ‘Beatles’ pentru că îmi este ușor să vorbesc despre The Beatles. Aș fi putut să spun ‘TV’ sau ‘Cinema’, ‘Automobile’ sau orice altceva popular și aș fi scăpat cu asta”.


11 august 1964
The Beatles au început înregistrările pentru al lor al patrulea album (încă fără nume), „Beatles For Sale”, la studiourile EMI din Londra, Anglia.

11 august 1964
The High Numbers (care mai târziu au devenit The Who) au cântat la The Railway Hotel din Harrow, Anglia. Chiar înainte ca trupa să urce pe scenă, socrul lui Roger Daltry a intrat în local și l-a tras afară pe solist, lovindu-l. Trupa și-a început spectacolul, iar Daltry a reapărut pe scenă după altercație.


11 august 1962
Neil Sedaka a început o serie de două săptămâni la numărul 1 în topul single-urilor din SUA cu piesa „Breaking Up Is Hard To Do”, prima sa piesă care a ajuns pe locul 1 în SUA. A atins poziția 7 în topul din Marea Britanie.


11 august 1956
Hitul cu două fețe al lui Elvis Presley, „Don’t Be Cruel / Hound Dog”, a fost lansat. Single-ul a ajuns pe locul 1 în topul din SUA, unde a stat timp de 11 săptămâni – un record care nu a fost doborât până la hitul lui Boyz II Men din 1992, „End of the Road”.

error: Content is protected !!