Calendar muzical: 10 august

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întamplat într-o zi de 10 august

10 august 2016
Ed Sheeran era dat în judecată în America pentru acuzații că piesa sa “Thinking Out Loud” copiază o melodie a lui Marvin Gaye. Familia bărbatului care a co-scris “Let’s Get It On” susține că melodia lui Sheeran copiază părți cheie ale piesei lor. Apropiații lui Ed Townsend cereau ca un juriu să decidă dacă li se cuvine despăgubiri.

10 august 2013
Cântăreața americană Eydie Gorme, cunoscută pentru hit-ul ei din 1963, “Blame It On The Bossa Nova”, care a ajuns pe locul 7 în topul Billboard, a murit la vârsta de 84 de ani. Ea a intrat de asemenea de alte șase ori în topul Hot 100 între 1956 și 1964 și a primit numeroase premii, inclusiv un Grammy și un Emmy.

10 august 2008
Cântăreața și compozitoarea americană Katy Perry a ajuns pe locul 1 în topul UK cu single-ul “I Kissed A Girl”. Piesa a devenit un hit la nivel mondial, ocupând prima poziție în peste 20 de țări.

10 august 2008
Cântărețul și compozitorul american Isaac Hayes a murit la vârsta de 65 de ani în casa sa din Memphis, Tennessee. Poliția a fost chemată la locuința sa după ce soția sa l-a găsit inconștient. A fost dus la spital unde a fost declarat decedat. Hayes a câștigat un premiu Oscar pentru hit-ul din 1971, “Theme From Shaft”, și a fost cunoscut și ca vocea lui Chef din popularul serial de desene animate, South Park. A fost căsătorit de patru ori și a avut 12 copii.

10 august 2007
Anthony Wilson, magnatul muzical din Marea Britanie în spatele unora dintre cele mai de succes trupe din Manchester, a murit la vârsta de 57 de ani după ce a suferit de cancer la rinichi. Prezentatorul TV și antreprenorul a fondat casa de discuri Factory, eticheta din spatele trupelor New Order și Happy Mondays, și a fost de asemenea faimos pentru înființarea clubului de noapte Hacienda din Manchester, Anglia.

10 august 2007
Fosta componentă a trupei Spice Girls, Emma Bunton, a născut un băiat pe nume Beau la spitalul privat Portland din Londra. Bunton și partenerul ei Jade Jones, fost membru al trupei de băieți dispărute Damage, au fost împreună timp de opt ani.

10 august 2005
James Blunt se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu piesa „You’re Beautiful”, Mariah Carey era pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu „We Belong Together”, iar „Crazy Frog” ocupa locul 1 în topul single-urilor din Australia.

10 august 2002
Lisa Marie Presley s-a căsătorit cu actorul Nicolas Cage la o stațiune din Hawaii. Acesta a fost al treilea căsătorie a lui Presley. Anterior, ea fusese căsătorită cu muzicianul Danny Keough și cu superstarul pop Michael Jackson. Cage a depus actele de divorț patru luni mai târziu.

10 august 1999
S-a anunțat că chitaristul ritmic al trupei Oasis, Paul ‘Bonehead’ Arthur, a părăsit trupa după finalizarea partiturilor de chitară pentru noul album al trupei.

10 august 1993
Trupa Dave Matthews Band a cântat la The Flood Zone din Richmond, Virginia. Concertul a fost înregistrat, iar unele dintre piesele interpretate în această seară au ajuns pe primul album al trupei, „Remember Two Things”.

10 august 1992
Def Leppard a dat startul etapei nord-americane a turneului lor mondial Seven Day Weekend cu 248 de concerte, la Madison Square Garden din New York City.

10 august 1987
Wilson Pickett a fost găsit vinovat de un tribunal din New Jersey pentru posesia unei puști cu intenția de a pune în pericol viața, în urma implicării sale într-o bătaie într-un bar.

10 august 1985
Cântărețul și chitaristul canadian Bryan Adams a obținut primul său album pe locul 1 în SUA cu „Reckless”.

10 august 1985
„Money for Nothing” de la Dire Straits a atins locul 4 în topul single-urilor din Marea Britanie. Remarcabil prin videoclipul său inovator și apariția cameo a lui Sting cântând introducerea și corul din falsetto al piesei, “I want my MTV”, care a co-scris și cântecul cu Mark Knopfler. Acest videoclip a fost și primul difuzat pe MTV Europe când rețeaua a început pe 1 august 1987.

10 august 1985
Simon Le Bon de la trupa Duran Duran a fost evacuat în siguranță din barca sa „Drum”, care se răsturnase în timpul unei curse pe coasta engleză. Le Bon a fost blocat sub bord cu alți cinci membri ai echipajului timp de douăzeci de minute, până când a fost salvat de Marina Regală.

10 august 1976
Elton John a susținut primul din cele zece concerte cu casa închisă la Madison Square Garden din New York City. Suma de 1,25 milioane de dolari generată din aceste spectacole a depășit recordul stabilit de The Rolling Stones în 1975.

10 august 1972
În timpul turneului lor Wings Over Europe, Paul și Linda McCartney au fost arestați în Suedia pentru posesie de droguri. McCartney a glumit spunând că arestarea ar “asigura o bună publicitate” pentru turneu.

10 august 1970
Elvis Presley a susținut prima seară dintr-un angajament de patru săptămâni, susținând 2 spectacole aproape în fiecare seară la The International Hotel din Las Vegas, Nevada.

10 august 1969
În timpul unui turneu nord-american, Led Zeppelin au apărut la San Diego Sports Arena. Jethro Tull a fost trupa de deschidere.

10 august 1968
Tom Jones a ajuns pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie cu albumul „Delilah”.

10 august 1964
The Beatles au avut patru single-uri re-lansate în SUA: „Do You Want To Know A Secret”, „Please, Please Me”, „Love Me Do” și „Twist And Shout”.

10 august 1964
Mick Jagger a primit o amendă de 32 de lire în Liverpool pentru conducere fără asigurare și depășirea limitelor de viteză. Avocatul său a explicat că Jagger era în „o misiune de milă”, conducând pentru a vedea doi fani răniți într-un accident auto.

10 august 1963
Little Stevie Wonder, în vârstă de 13 ani, a început o serie de trei săptămâni pe locul 1 în topul single-urilor din SUA cu „Fingertips part II”, devenind cel mai tânăr cântăreț care a ajuns pe primul loc în topuri.

10 august 1963
Ediția cu numărul 100 a emisiunii „Thank Your Lucky Stars” a fost difuzată la televiziunea din Marea Britanie, cu Cliff Richard, The Shadows, The Searchers, Brian Poole and the Tremeloes, Billy J. Kramer and the Dakotas și Alma Cogan.

10 august 1963
Acker Bilk, Chris Barber, Ronnie Ross, Cyril Davies, Long John Baldry și The Rolling Stones au apărut la cea de-a treia ediție a Festivalului de Jazz din Richmond, care a avut loc timp de două zile în Richmond, Anglia. Un bilet de weekend costa 20 de şilingi.

10 august 1961
Helen Shapiro a ajuns pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu „You Don’t Know”. La vârsta de 14 ani, Shapiro a devenit cel mai tânăr artist care a obținut un loc 1 în topul din Marea Britanie.

10 august 1959
Patru membri ai trupei The Platters au fost arestați după un concert în Cincinnati, fiind găsiți în compania a patru femei de 19 ani (dintre care 3 erau albe) în diferite stadii de dezbrăcare. Scandalul a dus la retragerea melodiilor The Platters din playlisturile posturilor de radio din întreaga SUA.

error: Content is protected !!