Calendar muzical: 1 octombrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 1 octombrie

1 octombrie 2019
Conturile dezvăluite au arătat că Ed Sheeran Ltd a obținut un profit brut de 23.770.262 de lire sterline, ceea ce echivalează cu 65.124 de lire sterline pe zi în 2018. Conturile au arătat, de asemenea, că a plătit 4.506.139 de lire sterline în taxe. Cifre separate pentru câștigurile totale înainte de impozitare, costuri și taxe au arătat că artistul a generat 89,8 milioane de lire sterline anul trecut, plasându-l sub Coldplay cu 94,2 milioane de lire sterline și U2 cu 96,3 milioane de lire sterline, conform Forbes.

1 octombrie 2019
Chitaristul american de blues Beverly Watkins a murit la vârsta de 80 de ani. A colaborat cu artiști precum James Brown, B.B. King și Ray Charles.

1 octombrie 2018
Cântărețul francez, actor, activist public și diplomat Charles Aznavour a fost găsit mort într-o cadă la domiciliul său din Mouriès la vârsta de 94 de ani. Era cunoscut pentru single-ul său numărul 1 din Marea Britanie din 1974, “She”, și a fost unul dintre cei mai populari și durabili cântăreți ai Franței (denumit “Frank Sinatra al Franței”). A vândut peste 180 de milioane de înregistrări, a înregistrat peste 1.200 de cântece (interpretate în nouă limbi) și a scris sau co-scris peste 1.000 de cântece pentru el însuși și alții.

1 octombrie 2015
O bandă originală a celor de la The Beatles interpretând la The Cavern Club din Liverpool în 1962 a fost găsită după 50 de ani de uitare într-un sertar de birou. Banda a conținut interpretarea celor patru membri ai trupei a piesei “Some Other Guy” în septembrie 1962, patru săptămâni înainte de lansarea primului lor single. Înregistrarea a fost făcută după ce grupul a fost filmat pentru emisiunea “Know The North” a postului de televiziune Granada TV, dar nu a fost niciodată difuzată.

1 octombrie 2007
Site-ul oficial al trupei Radiohead s-a prăbușit după ce formația a anunțat că noul lor album, “In Rainbows”, va fi disponibil doar pentru comandă pe www.radiohead.com. Fanii puteau să comande pre-descărcarea la prețul pe care îl aleg sau să plătească 40 de lire sterline pentru un “discbox”, care includea două CD-uri, două discuri vinil, precum și artwork și broșuri.

1 octombrie 2007
Concertul de reuniune al Spice Girls de la Londra s-a vândut în 38 de secunde după ce fanii au fost anunțați că biletele au intrat în vânzare. Peste un milion de persoane din Marea Britanie s-au înregistrat pentru concert, care a avut loc pe 15 decembrie 2007 la arena O2, iar biletele costa între 55 și 75 de lire sterline. Au fost adăugate trei date suplimentare în Londra pentru turneul mondial care începea la Vancouver pe 2 decembrie.

1 octombrie 2005
Pete Doherty a fost arestat în timpul unei operațiuni antidrog efectuate de poliție la Shrewsbury, unde formația sa, Babyshambles, susținuse un concert și a fost ținut peste noapte. Poliția a declarat că un bărbat și o femeie au fost arestați pentru deținere de droguri de clasa A, iar alți 17 au fost percheziționați în timpul unei operațiuni în Telford. Un concert planificat la Norwich pentru ziua următoare a fost anulat.

1 octombrie 2004
Primarul orașului Melbourne a inaugurat oficial “AC/DC Lane” în onoarea veteranilor rockeri AC/DC. Primarul a ridicat panoul de semnalizare în aplauze și sunetul găleților scoțiene în timp ce cânta piesa trupei “Long Way To The Top”. Orașul Melbourne a făcut copii suplimentare ale panoului, anticipând că fanii îl vor fura.

1 octombrie 2004
Basistul canadian Bruce Palmer a murit de atac de cord. A fost membru al trupelor The Mynah Birds și The Buffalo Springfield. De asemenea, a colaborat cu Crosby, Stills, Nash & Young și Neil Young.

1 octombrie 2004
Ms Dynamite a fost arestată sub acuzații de agresiune după un incident la un restaurant din Londra Centrală. Ms Dynamite (numele real Niomi McLean-Daley) a fost arestată în legătură cu acuzația după ce a mers voluntar la o secție de poliție, iar ulterior a fost eliberată pe cauțiune.

1 octombrie 2002
James Blunt a părăsit armata britanică după șase ani de serviciu (în regimentul de cavalerie). Blunt a devenit celebru în 2004 cu lansarea albumului său de debut “Back to Bedlam”, înainte de a obține faimă în întreaga lume cu single-urile “You’re Beautiful” și “Goodbye My Lover”.

1 octombrie 1999
Cântăreața Lena Zavaroni a murit la vârsta de 35 de ani, după o lungă luptă cu anorexia. Zavaroni a fost descoperită în emisiunea de talente TV “Opportunity Knocks”, iar în 1974 a devenit cea mai tânără cântăreață britanică care a primit un disc de argint cu piesa “Ma He’s Making Eyes At Me” și cea mai tânără persoană care a apărut în emisiunea TV “Top Of The Pops”.

1 octombrie 1994
Ziarul britanic Daily Mirror a publicat o fotografie cu Michael Jackson în uniforma unui lider de cercetași, alături de cinci tineri cercetași. Un lider de cercetași a declarat ulterior că Jackson nu avea nicio legătură cu organizația cercetașilor.

1 octombrie 1990
Revista Forbes a listat formația New Kids On The Block pe locul cinci în topul celor mai bogați artiști din SUA, cu un venit de 78 de milioane de dolari.

1 octombrie 1988
Bon Jovi a obținut primul lor album numărul 1 în Marea Britanie cu “New Jersey”, al patrulea lor album. Succesorul albumului “Slippery When Wet” a produs cinci single-uri care au ajuns în top zece Billboard Hot 100, cea mai mare realizare pentru un album de hard rock până în acel moment. “Bad Medicine” și “I’ll Be There for You” au ajuns ambele pe locul 1 în Billboard Hot 100.

1 octombrie 1986
Andy McVann, bateristul trupei din Liverpool, The Farm, a fost ucis într-un accident de mașină în timpul unei urmăriri polițienești.

1 octombrie 1983
A avut loc o convenție mondială a fanilor lui David Bowie la Hotelul Cunard din Londra. Evenimentul a avut cea mai mare colecție de mărfuri legate de Bowie adunată vreodată.

1 octombrie 1982
John Cougar a ocupat prima poziție atât în topul albumelor, cât și în topul single-urilor din SUA cu albumul “American Fool” și single-ul “Jack And Diane”.

1 octombrie 1981
The Pretenders au fost nevoiți să anuleze ultima parte a unui turneu în SUA după ce toboșarul Martin Chambers și-a trecut mâna printr-un geam, tăind tendoane și artere.

1 octombrie 1977
Elton John a devenit primul muzician onorat în Madison Square Hall of Fame din New York City.

1 octombrie 1977
Meco a ocupat prima poziție în topul single-urilor din SUA timp de două săptămâni cu o versiune disco a temei din “Războiul Stelelor”. A avut alte hituri cu versiuni ale melodiilor din “Întâlnire de gradul trei”, “Vrăjitorul din Oz” și “Imperiul Contraatacă”.

1 octombrie 1975
Al Jackson, în vârstă de 39 de ani, toboșarul trupei Booker T. And The MGs, a fost împușcat și ucis de un hoț la domiciliul său. Soția sa a fost interogată în legătură cu omorul, deoarece fusese arestată în iulie pentru că îl împușcase pe soțul său în piept în timpul unei dispute domestice. Nu a fost rănit grav, iar acuzațiile au fost retrase când soția sa a pretins autoapărare. Jackson se întorsese acasă la ceea ce poliția a descris drept o tentativă eșuată de jaf. Potrivit soției lui Jackson, un intrus a făcut-o să deschidă ușa și apoi l-a aruncat pe soțul ei la pământ cerând bani. Jackson a fost forțat să stea cu fața în jos și apoi a fost împușcat în spate de cinci ori. Identitatea vinovatului rămâne un mister. Booker T a însoțit artiști precum Otis Redding, Al Green și Sam and Dave.

1 octombrie 1973
Simon Park Orchestra se afla pe locul 1 în topul single-urilor din Marea Britanie cu “Eye Level,” extrasă din serialul ITV “Van Der Valk.” A fost prima melodie de pe un serial TV care a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie.

1 octombrie 1970
Jimi Hendrix a fost înmormântat la Greenwood Cemetery de la biserica baptistă Dunlop din Seattle. Printre cei care au participat la înmormântare s-au numărat Miles Davis, Eric Burdon, Johnny Winter și membri ai trupei Derek and the Dominoes.

1 octombrie 1967
Hoții au pătruns în apartamentul lui Mick Jagger din Londra, Anglia, și au furat bijuterii și blănuri care aparțineau atunci iubitei sale, Marianne Faithfull.

1 octombrie 1967
Prima ediție a emisiunii “Top Gear” de la BBC Radio 1 din Marea Britanie a fost difuzată. Prezentată de John Peel și Pete Drummond, aceasta a inclus apariții ale formațiilor The Move, Traffic, Pink Floyd, Tim Rose și Tomorrow cu Keith West.

1 octombrie 1966
Jimi Hendrix a apărut live pentru prima dată în Marea Britanie când a improviza alături de formația Cream la concertul lor de la London Polytechnic. Hendrix și-a făcut debutul oficial pe scenă în Marea Britanie cu o lună mai târziu, pe 25 noiembrie 1966, când trupa Jimi Hendrix Experience a apărut la Bag O’Nails Club din Londra.

1 octombrie 1956
După ce audiențele de test au reacționat negativ la finalul filmului “Love Me Tender” în care Elvis Presley murea, “Regele” a fost chemat înapoi pentru a rescrie scena. În noua versiune a finalului, eroul a supraviețuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.