Calendar muzical: 1 noiembrie

Evenimente importante din lumea muzicii, care s-au întâmplat într-o zi de 1 noiembrie

1 noiembrie 2016
Bap Kennedy, cântăreț și compozitor din Belfast, Irlanda de Nord, a decedat în Belfast în grija unui spital de îngrijiri paliative din cauza cancerului pancreatic și al intestinului subțire. Este cunoscut pentru colaborările sale cu Steve Earle, Van Morrison, Shane MacGowan și Mark Knopfler, precum și pentru compunerea piesei “Moonlight Kiss”, care a făcut parte din coloana sonoră a filmului “Serendipity”. Kennedy a fost și membru al formației rock Energy Orchard.

1 noiembrie 2015
Taylor Swift a fost dată în judecată pentru suma de 42 de milioane de dolari (27 de milioane de lire sterline) sub acuzația că a furat versurile din hitul ei din 2014 “Shake It Off”, care a ocupat locul 1 în topurile muzicale din întreaga lume. Cântărețul de muzică R&B Jesse Braham a susținut în actele legale că Swift a furat cuvintele dintr-o melodie pe care el a scris-o în 2013, intitulată “Haters Gone Hate”.

1 noiembrie 2012
Revista Metal Hammer a publicat o listă a “Celor mai bune zece mustăți rock și heavy metal… Vreodată”. Pe această listă s-au regăsit mustăți purtate de artiști precum Frank Zappa, toți membrii trupei Black Sabbath (cu excepția lui Ozzy Osbourne), James Hetfield și Lemmy, iar Freddie Mercury a ocupat primul loc în clasament.

1 noiembrie 2008
Bateristul și cântărețul american Jimmy Carl Black a decedat. A făcut parte din formațiile The Keys, The Soul Giants, The Mothers Of Invention și Jimmy Carl Black And The Mannish Boys. A colaborat, de asemenea, cu Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Doors, Joe Cocker, Grateful Dead și The Turtles.

1 noiembrie 2008
Shakir Stewart s-a împușcat mortal în baia casei sale din Atlanta. A lucrat ca promotor muzical și a fost vicepreședinte al Def Jam Music Group, unde a semnat artiști precum Rick Ross, Karina Pasian, Ciara și Young Jeezy și a colaborat cu LL Cool J și Nas.

1 noiembrie 2007
Câștigătorii premiilor MTV Europe Music Awards din acest an, desfășurate la München, Germania, au inclus pe Avril Lavigne, desemnată cel mai bun artist solo, iar piesa sa “Girlfriend” a fost votată ca cea mai captivantă melodie. Muse a câștigat două premii, pentru cel mai bun act din Marea Britanie și Irlanda și cel mai bun act de deschidere, Linkin Park a primit premiul pentru cea mai bună trupă a anului 2007, iar trupa germană Tokio Hotel a fost recompensată cu premiul pentru cel mai bun act internațional. Amy Winehouse a câștigat premiul Artist Choice, acordat de colegii săi muzicieni, iar premiul urban suprem a mers la starul R&B Rihanna.

1 noiembrie 2004
Un bărbat care ar fi hărțuit-o pe vedeta pop australiană Natalie Imbruglia a fost considerat prea bolnav psihic pentru a fi interogat de poliție. Fanul în vârstă de 44 de ani a fost arestat după ce a apărut la ușa casei cântăreței de 2 milioane de lire sterline din Berkshire, după ce a zburat la Londra din Australia.

1 noiembrie 2004
Terry Knight, în vârstă de 61 de ani, fostul manager al formației Grand Funk Railroad, a fost ucis la domiciliul său din Killeen, Texas. Knight a fost într-o altercație domestică în timp ce încerca să-și apere fiica și a fost înjunghiat de iubitul acesteia, în vârstă de 26 de ani, Donald Alan Fair. Knight și-a început cariera muzicală conducând o formație din Michigan numită Terry Knight and the Pack, care a obținut un hit Billboard în top 50 cu piesa „I, Who Have Nothing”.

1 noiembrie 2003
Organizatorii premiilor MTV Europe Awards 2003 au recrutat 500 de „strigătoare” pentru a participa la evenimentul din acest an. Iubitorii de muzică au fost selectați la o audiție organizată în Grădinile Princes Street din Edinburgh. Aproximativ 1.500 de adolescenți și adulți pasionați de muzică s-au răstit până la răgușire pentru a obține un bilet la acest eveniment exclusiv.

1 noiembrie 2000
All Saints au ocupat primul loc într-un sondaj pentru a găsi cea mai sexy trupă feminină. 12.000 de telespectatori din Marea Britanie au votat pentru grup, Spice Girls s-au clasat pe locul al doilea, iar Atomic Kitten pe locul al treilea. Grupul din anii ’50, The Beverley Sisters, a fost votat pe locul al 11-lea, învingând TLC.

1 noiembrie 2000
Robbie Williams s-a oferit să doneze măduva sa osoasă pentru a salva viața unei fane suferinde de leucemie, Johanna MacVicar. Williams i-a rugat pe fani să se înregistreze ca potențiali donatori după ce i s-a spus despre lipsa acută de donatori masculini.

1 noiembrie 1997
Formația dance-pop scandinav Aqua a început o serie de patru săptămâni pe locul 1 în clasamentul britanic al melodiilor cu „Barbie Girl”. Un hit de amploare mondială, single-ul a vândut peste 8 milioane de exemplare.

1 noiembrie 1990
Muzicianul de sesiune și aranjor american Ray Pohlman a murit de insuficiență cardiacă la vârsta de 60 de ani. Este creditat ca fiind primul basist electric în studiourile din Los Angeles în anii 1950. A fost membru al trupei The Wrecking Crew, care a înregistrat cu Phil Spector și The Beach Boys. A fost directorul muzical al formației de casă, The Shindogs, din emisiunea de televiziune din anii 1960, Shindig!

1 noiembrie 1980
Bruce Springsteen a obținut primul său album la locul 1 în SUA cu „The River”, care include single-ul „Hungry Heart”, care a ajuns pe locul 5 în SUA și pe locul 44 în Marea Britanie.

1 noiembrie 1975
Elton John a început o serie de trei săptămâni la locul 1 în clasamentul american al melodiilor cu „Island Girl”, a cincea sa melodie care a ajuns pe locul 1 în SUA, dar doar pe locul 14 în Marea Britanie. Versurile vorbesc despre o prostituată din New York și un jamaican care vrea să o ducă înapoi în Jamaica.

1 noiembrie 1970
Matthews Southern Comfort a ocupat locul 1 în clasamentul britanic al melodiilor cu versiunea lor a melodiei lui Joni Mitchell, „Woodstock”. Acesta a fost singurul lor hit care a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie.

1 noiembrie 1969
Elvis Presley a ajuns pe locul 1 în clasamentul american al melodiilor cu „Suspicious Minds”, cea de-a 18-a melodie a sa care a ajuns pe locul 1 în SUA, dar doar pe locul 2 în Marea Britanie.

1 noiembrie 1969
The Beatles au obținut cel de-al 13-lea lor album la locul 1 în SUA cu „Abbey Road”. Ultimele înregistrări de studio ale grupului includeau două melodii de Harrison: „Something” și „Here Comes The Sun”. Coperta presupusă conținea indicii care contribuiau la fenomenul „Paul Is Dead”: Paul este desculț, iar numărul de înmatriculare al mașinii, „LMW 281F”, presupus că se referea la faptul că McCartney ar fi avut 28 de ani dacă ar fi fost în viață. „LMW” se spunea că înseamnă „Linda McCartney Weeps”. Iar cei patru membri ai trupei Beatles reprezentau: preotul (John, îmbrăcat în alb), directorul de pompe funebre (Ringo, costum negru), cadavrul (Paul, desculț) și groparul (George, în blugi și cămașă de blug).

1 noiembrie 1968
George Harrison a lansat primul său album solo, „Wonderwall Music”, sub eticheta Apple. Melodiile, în mare parte instrumentale, ale lui Harrison au avut în componență pe Eric Clapton, Ringo Starr și o contribuție neacreditată la banjo din partea lui Peter Tork din The Monkees.

1 noiembrie 1966
The Doors au susținut prima seară a unei rezidențe de o lună la Ondine Discotheque, Midtown Manhattan, New York City.

1 noiembrie 1963
The Beatles au început un turneu în Marea Britanie, susținând două spectacole la Odeon Cinema din Cheltenham, Gloucestershire. Repertoriul lor pentru turneu a inclus „I Saw Her Standing There”, „From Me to You”, „All My Loving”, „You Really Got a Hold On Me”, „Roll Over Beethoven”, „Boys”, „Till There Was You”, „She Loves You”, „Money” și „Twist and Shout”. Trupele care i-au susținut pe The Beatles au fost The Rhythm & Blues Quartet, The Vernons Girls, Frank Berry, The Brook Brothers, Peter Jay & the Jaywalkers și The Kestrels.

1 noiembrie 1956
Elvis Presley și-a cumpărat o motocicletă Harley Davidson nouă și a petrecut ziua plimbându-se prin Memphis pe noua sa motocicletă alături de actrița Natalie Wood.

1 noiembrie 1955
Grupul R&B The Famous Flames, condus de cântărețul James Brown, au înregistrat prima lor demo a piesei „Please, Please, Please” la o stație de radio din Macon, Georgia. Acest lucru a dus la semnarea lor cu casa de discuri King Records.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!
© 2023 RadioGalaxia.ro | Toate drepturile rezervate.