Azi, în trecut: 3 iunie

1267 – Prima mentiune documentara a orasului Medias.


1326 – Se incheie tratatul privind delimitarea granitei dintre Novgorod si Norvegia, in zona denumita Finmark (partea de nord a Norvegiei).


1428 – Dan al II-lea, domnul Valahiei, participa la lupta de la Golubac impotriva otomanilor, alaturi de regele Ungariei, Sigismund de Luxemburg.


1922 – Ion Vinea editeaza, la Bucuresti, revista avangardista Contemporanul, care promova sincronizarea literaturii nationale cu cea mondiala.


1940 – Al doilea razboi mondial: Se incheie batalia de la Dunkirk, cu victoria germanilor.


1950 – Prima ascensiune a varfului Annapurna, al 10-lea varf ca inaltime din lume, de catre o expeditie franceza.


1989 – Guvernul chinez trimite forte de securitate sa evacueaze protestatarii din Piata Tiananmen, omorand sute dintre ei.


1991 – A erupt vulcanul Mount Unzen din sudul Japoniei; valul de fum si lava a omorat 43 de oameni, toti cercetatori sau jurnalisti.


1998 – ICE-ul Wilhelm Conrad Rontgen deraiaza la Eschede, accident feroviar la care mor 101 de oameni.


2002 – S-a desfasurat, la Cluj, in perioada 3-9 iunie, prima editie a Festivalului International de Film Transilvania, primul festival din Romania destinat exclusiv lung-metrajelor.


2006 – Muntenegru redevine stat independent, proclamandu-si in mod oficial separarea de uniunea statala Serbia si Muntenegru.


2007 – Craiova se inaugureaza piata socio-umana din centrul civic al orasului, in mijlocul careia se afla prima fantana muzicala din Romania, si una din putinele din intreaga lume.


2009 – A doua tentativa de alegere a presedintelui Republicii Moldova a esuat.

By Radio Galaxia

Acest site foloseste fusul orar UTC+3 (ora universală coordonată) in acest moment.

Continut protejat

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.