0 Comments

În această dimineață Drapelul Național al României a fost sfințit în Catedrala Episcopală Ortodoxă ”Sfânta Treime” din Baia Mare și transportat de către Garda Purtătoare în Piața Tricolorului.

La ceremonia publică de înălțare au rostit alocuțiuni despre semnificația evenimentului șeful Serviciului Județean al Arhivelor Naționale, Klara Guseth, prefectul Nicolae-Silviu Ungur, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Doru Ioan Dăncuș, viceprimarul Municipiului Baia Mare, Noemi Vida.

Drapelul Naţional a fost purtat spre catarg de către militarii din Garda de Purtătoare din cadrul Batalionului 612 Artilerie Antitanc Maramureș. Aceștia au participat la misiuni în teatre de operații internaţionale. Preotul Garnizoanei Baia Mare a binecuvântat şi sărutat drapelul, urmat în ordine protocolară de către oficialități, în acordurile Imnului Naţional al României.

La manifestare au participat șefii structurilor de apărare, ordine publică și siguranță națională, reprezentanți ai serviciilor publice deconcentrate, veterani de război, cadre militare în rezervă și retragere, reprezentanți ai societății civile și mass-media.

Text si foto: Prefetura Județului Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!