0 Comments

Primăria Baia Sprie a plantat în această săptămână, pe malul râului Săsar, un număr de 500 de puieți de sălcii cu scopul consolidării malului și a eradicării plantei „iulișca”, plantă invadatoare care ne-a creat tot timpul probleme.

Activitățile de plantare reprezintă o măsură naturală de reînvigorare a zonelor urbane de care beneficiem cu toții.

Primăria Baia Sprie depune eforturi consistente pentru conservarea mediului înconjurător și pentru extinderea spațiilor verzi din oraș. Proiectul menținerii timp de 5 ani a „zonelor de liniște” în pădurile din zona Gutin, Chiuzbaia și Mogoșa garantează integritatea zonelor noastre verzi în extraurban și, cu cât verdele pătrunde mai mult în urban, cu atât mai mult câștigăm în calitatea aerului, stabilitatea solului și rezistența naturală la evenimente naturale distructive (inundații, alunecări de teren).

În perioada imediat următoare Primăria Baia Sprie, alături de Ocolul Silvic Baia Sprie pregătesc anuala acțiune de împădurire, în parteneriat cu Politia Baia Sprie. O alta inițiativă verde se conturează în zona localității Satu Nou de Sus unde, cu susținerea Ocolului Silvic Baia Sprie se va amenaja Parcul „La Stejari”, prin plantări de specii variate (tei, stejar, molid, pin, mesteacăn) pe aproximativ un hectar de teren.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!