MARAMUREȘ: Situația epidemiologică (Informare de presă)

Timp citire:1 Minute, 29 Secunde
Vizualizari: 58
MARAMUREȘ: Situația epidemiologică (Informare de presă)

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are centralizate următoarele date cu privire la situația epidemiologică:

  • 7151 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
  • 172 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
  • 2142 pacienți vindecați;
  • 276 pacienți internați în spital;
  • 18 pacienți internați la ATI, din care patru pacienți intubați;
  • 1301 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
  • 1161 persoane carantinate;
  • 34.569 teste efectuate până în prezent;
  • 7 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
  • 242 persoane decedate de la începutul pandemiei;

Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 67 de misiuni.

Cele 121 de efective au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice la respectarea măsurii de carantinare de către persoanele aflate în locațiile declarate. În executarea misiunilor au fost utilizate 34 mijloace de mobilitate.

La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit două sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate. Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate 16 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dar și cinci persoane care nu a respectat măsura de carantinare la domiciliu sau în locația declarată.

S-au verificat cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă peste 50 de agenți economici. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 7000 lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști, regulile stabilite pentru localitățile carantinate zonal.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *