Între tradiție și modernitate

Timp citire:55 Secunde
Vizualizari: 48
Între tradiție și modernitate

Trăim în era internetului. În fiecare zi câmpul vizual ne este invadat de sute sau zeci de fotografii. Dar oare modernitatea ne ajută să păstrăm tradiția? Cel mai mult!

Acestea merg mână în mână. Datorită modernizării avem astăzi fotografii document care ne dezvăluie modul de viață al oamenilor de acum 100 de ani, 80 de ani sau chiar și 50 de ani. Ne ajută foarte mult să cunoaștem istoria și traiul străbunilor noștri.

Ce facem noi astăzi, o să rămână mărturie peste veacuri? Probabil că da. În ultimii ani a avut loc o renaștere pe plan tradițional. Tradițiile, obiceiurile și portul popular „au fost scoase din lada de zestre” și au reînviat la propriu. Cu toate că au fost invadate de unele elemente de modernitate s-a păstrat, pe cât de posibil, autenticitate, invocată de fiecare dată când vedem un port popular.

Noi avem datoria morală de a le duce mai departe. De-a ne mândri cu ce avem noi mai scump în Maramureș: Tradiția! O să le păstrăm, iar dacă nu, o să rămână niște „fotografii vechi” pentru generațiile viitoare. Modernitatea și Tradiția au spus încă odată cât de important este ca acum să conservăm, valorificăm și să păstrăm ceea ce avem și să lăsăm mărturie aceste lucruri.

„Fără tradiţie nu există cultură: nici omul simplu, nici geniul nu pot crea nimic fără tradiţie.”-Vasile Pârvan

Foto: Cezar Gabriel

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *