Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 a fost înregistrat, marţi, pe teritoriul Croaţiei, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean.

Potrivit datelor, epicentrul s-a aflat la 46 de kilometri sud-est de Zagreb (cu o populaţie de circa 698.000 de locuitori), iar focarul seismic s-a situat la o adâncime de 10 kilometri.

Un copil a murit în oraşul croat Petrinja, situat la sud-est de Zagreb, în urma distrugerilor provocate de cutremurul puternic, care a avut loc marţi, informează publicaţia Jutarnji List. Potrivit informaţiilor acesteia, la Petrinja, oraş aflat lângă Sisak, în apropierea epicentrului seismului, există numeroase distrugeri. Se subliniază că au fost afectate spitalul local şi o grădiniţă.

Primarul oraşului Sisak, Darinko Dumbović, a anunţat că “practic a fost distrus jumătate din oraş”. “Am început să scoatem oamenii din maşini. Nu ştim dacă există victime. Am auzit că şi grădiniţa a suferit distrugeri, dar, din fericire, în aceasta nu se aflau copii” – a subliniat şeful administraţiei locale.

În oraş s-a instalat panica, oamenii îşi caută rudele şi apropiaţii, scrie publicaţia croată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *