Recunosc că pe mine Cumpănașu m-a intrigat. Este curios să vezi un individ de 40 de ani făcând spume pe rețelele de socializare și pozând în salvatorul României, când la mijloc nu există niciun fel de substanță, cultură, integritate sau decență.

Este chiar amuzant să observi cum acest Casanova de Berceni se dă în stambă fără nicio urmă de simț al ridicolului, simț care este, până la urmă, hârtia de turnesol pentru inteligență.

M-a intrigat să văd cum această căpușă escaladează relații cu politicieni și obține finanțări din bani publici pentru furt de proprietate intelectuală, m-a intrigat să descopăr că a reușit să obțină protecție din partea autorităților când a candidat la președinție, mai precis cum domnul Fifor a aprobat o factură de 400.000 de lei pentru apărarea unui nimeni de nimic.

Mă intrigă impostura, recunosc, dar este un sentiment amar combinat cu uimirea că genul ăsta de individ, cu un parcurs profesional care ar face invidios orice șarlatan de meserie, prostește nu doar autorități ale Statului, ci și oameni care au atâta nevoie de un erou încât îl confundă cu un măscărici de duzină.

Curiozitatea și nedumerirea mi s-au transformat, totuși, brusc în silă atunci când l-am auzit pe Henry al VIII-lea de Micro III cum încearcă să seducă minore pe net, noaptea, în parcări. Este halucinantă libidinoșenia patologică a acestui individ de 40 de ani cu studii medii și orgoliu de conducător mondial, care e în stare să spună fără jenă “te iubesc” copilelor de 14 ani.

Situația se prezintă cu atât mai tristă și mai bizară cu cât Casanova are, la rândul lui, familie și copii, ceea ce te face să te întrebi dacă nu cumva suferă de o boală psihică. Am eliminat rapid această ipoteză, presupunând că omul este doar un escroc abil care știe să profite la maximum de vulnerabilitatea copiilor, servindu-le discursuri menite să panseze lipsuri dureroase.

Acest combinator are un fler extraordinar să se muleze pe persoane sau situații critice, unde este nevoie de ajutor. Când mă uit la Cumpănașu văd o eroare care a trecut ani buni drept un personaj de succes. Când mă uit la Cumpănașu văd, din păcate, și profesori netalentați, prost plătiți sau dezinteresați. Sigur, nu generalizez, dar adevărul este că sistemul de învățământ este populat cu mulți oameni care nu vor să fie la catedră, ci fac compromisuri de la catedră. Când mă uit la Cumpănașu îmi dau seama că reforma învățământului trebuie să fie făcută azi. Când mă uit la Cumpănașu văd manuale plictisitoare, greșite, încărcate și absurde.

Singurul lucru care ne rămâne de făcut este să găsim cât mai curând o soluție. Noi, societatea, dar mai ales noi, oamenii politici. Pentru că, de fapt, ce simbolizează cu adevărat acest mitoman cu veleități de prădător sexual este nevoia acută de educație în România.

Text: Antonel Tanase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *